20110131

5 TAHUN 5 BULAN

assalamualaikum

hye korang!!
cuti mid sem ape plan korang??
KU xde pape plan pun..
macam biasa abiskan novel yg baru beli..
hihihi..

ptg tadi baru abis 1 novel..
tajuk dia "5 TAHUN 5 BULAN"
karya "HLOVATE"
mesti dah de yang baca kan..
KU baru nak baca..hihihi..

actually da jatuh hati dengan novel karya HLOVATE nie..
sebab bahasa dia sangat santai..
sesuai la untuk remaja..
jalan cite die pun santai, suwitt, funny..
memang best la..
then HLOVATE nie banyak masukkan element science..
bio..fizik..chemy..add math..
medic & engineering..
dah 3 novel KU baca..
memang hero die engineer..heroin die doctor..
suwitt kan doc + engineer..
then bahasa dia santai..
vocab die banyak yg baru..sebab HLOVATE ske masuk kan bahasa inggeris dalam penulisan dia..
then banyak input pasal oversea..
ada gak masukkan element agama dalam perhubungan cinta..
so conclusion die mmg banyak input la..

berbalik kpd novel nie..

novel nie mmg bnyak input..
tentang life kat oversea..
tentang Ana & Along @ afiq yang mempunyai perasaan cinta tapi tak luahkan sehingga mereka pasti dengan perasaan sendiri..
banyak element agama..
Ana nk terima lamaran Along pun dia buat solat istikharah sebanyak 44 kali..
dan macam2 lagi la..

memang lain dari realiti skg la..
kalo dorang nk jumpa pun mesti ada family..
sangat best la..
rugi tak baca..
banyak input yang dapat..


p/s: novel cinta xsemestinya xde input berguna..karya HLOVATE memang berbeza ^^

4 comment:

ciK waNi said... Reply

mmg best..
semua karya hlovate
cik wani dh bca..
aa+bb best bngat

ku izzati said... Reply

cik wani..

sbb bce aa+bb la da jatuh hati ngn karya die..
novel yg lain da beli..juz belum bce je lg..

AIN SYAIRAH said... Reply

same2!!
br bace aa+bb jugak..
y len lom bace ag..
aritu x sempat nk bace..
ade sorng member ni ye kumpol karya Hlovate...
kire pow bc y member pny la..
hehehe:P

ku izzati said... Reply

ain

ku pun sme gak..
tapi mcm xbest xde koleksi die..
so yg da bce pun beli gak..hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...