20130901

VITAMIN C 1000mg PAHANG PHARMA MURAH | RM65

Assalamualaikum..

jom dapatkan vitamin c 1000mg Pahang Pharma dengan harga yang murah!!
hanya RM65 inc postage ke seluruh MALAYSIA..
100 biji untuk 3bulan 10 hari..
for more details boleh sms/whatsapp 0136438500 (Ku Izzati)
like page Beauty On9 Shop



Antara fungsi VITAMIN C 1000MG dari keluaran PAHANG PHARMA (NO KKM :MAL06051404X) ialah :

* Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh
* Megecilkan pori2 kulit
* Menaikkan seri muka
* Memberikan warna kulit yg sekata & cerah
* Melembabkan kulit secara menyeluruh satu badan
* Memulihkan rekahan pada tumit kaki & siku
* Merawat jerawat di wajah & badan
* Mengurangkan jeragat pada muka
* Melindungi daripada pembekuan darah & lebam.
* Mengurangkan parut jerawat & kesan luka
* Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu
* Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selesema
* Membantu mengurangkan tahap kolesterol & tekanan darah tinggi
* Mengurangkan gejala-gejala lain alergi
* Meningkatkan penglihatan
* Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih
* Membantu sistem peghadaman
* Amat sesuai untuk Orang yg mempunyai masalah resdung.
* Ibu mengandung juga boleh amalkan.
* Boleh menambahkan susu badan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak 

20130710

PROMOSI RAMADHAN | BEDAK TANAKA MURAH

Assalamualaikum

Salam Ramadhan..

sempena awal Ramadhan. Beauty On9 Shop nak buat promosi Bedak Tanaka

Bedak Tanaka Lime SAHAJA yg ready stock

40g 
1 pcs RM23 termasuk postage..
(tinggal 1 je lagi)

110g
1 pcs RM25 termasuk postage..
2 pcs RM 45 termasuk postage..

postage ke Sabah Sarawak ADD RM5

whatsapp 0136438500 for details

like page Beauty On9 Shop

PROMOSI SEHINGGA 11PM 10 JULAI 2013



20130628

Sabun Vitamin A, C & E

Assalamualaikum

Beauty On9 Shop ada product baru lagi..
Bedak Tanaka tengah tunggu stok lagi..
lambat plak nak dapat stok..

Product baru ialah
Sabun Vitamin A, C & E

★ JERAWAT / JERAGAT/ PIGMENTASI
★ PARUT
★ STRETCHMARKS
★ BLACKHEAD / WHITEHEAD
★ KULIT WAJAH BERMINYAK
★ KULIT BERKEDUT
★ KULIT YANG KUSAM / GELAP TERMASUK DI BAHAGIAN BADAN
★ TONA KULIT TIDAK SEKATA
★ KESAN HITAM DI BAHAGIAN KETIAK DAN PEHA
★ KULIT TAMPAK KASAR.

Adakah masalah-masalah di atas sering menggangu anda walaupun sudah mencuba pelbagai pencuci muka?????????

- Dijamin berkesan.
- Lebih 75,000 unit terjual dalam masa beberapa bulan
- Anda akan rasai kesan sepantas 3 hari.
- Dijamin merawat semua masalah utama kulit wajah dan badan.
- Ianya PASTI berkesan! Terbukti dan sememangnya sudah popular di Malaysia

memperkenalkan :

( SABUN VITAMIN A,C & E )

- boleh digunakan untuk PELBAGAI MASALAH KULIT
- sesuai untuk semua jenis kulit
- sabun pencuci wajah dan badan
- postage ke seluruh malaysia
- harga hanya rm39

untuk membeli & sebarang pertanyaan boleh whatsapp 0136438500 or pm page Beauty On9 Shop


20130617

Bedak Tanaka Murah!!!

Assalamualaikum

PROMOTION AWAL RAMADHAN 2013!!

http://kni2907.blogspot.com/2013/07/promosi-ramadhan-bedak-tanaka-murah.html

update 10 Julai 2013
***************************************************
maaf semua..
order untuk bedak Tanaka currently fully booked & closed for order..
sorry sesangat pada yang bertanya..
insyaAllah dalam masa terdekat akan dibuka untuk order semula..
sebab next week dah start internship so nak adapt dgn life kerja dulu..
dah stabil nanti saya buka untuk order lagi ye sayangsss semua =)

update 17 Jun 2013

20130615

Bedak Tanaka | Murah!!!

Assalamualaikum..

PROMOTION AWAL RAMADHAN 2013!!

http://kni2907.blogspot.com/2013/07/promosi-ramadhan-bedak-tanaka-murah.html

update 10 Julai 2013
**************************************************
preorder untuk bedak Tanaka 40g dah fully booked..
maaf pada yang bertanya ye.. huhu..

now open preorder for bedak Tanaka 110g & bedak Tanaka Taunggyi Mauk Mai 110g
preorder sehingga Ahad (16/62013) pukul 12 tgh hari ye..
lepas tu nak proceed order..
insyaaAllah akan di poskan hari Khamis/Jumaat
whatsapp 0136438500 atau pm Beauty On9 Shop
sms xdigalakkkan ye =)

Bedak Tanaka 110g
1 pcs RM 25 (include postage)
borong minimum 12pcs RM 16/pcs (postage kurang dari 500g RM 6)

Bedak Tanaka Taunggyi Mauk Mai 119g
1 pcs RM 30 (include postage)
borong minimun 12 pcs RM 18/pcs (postage Kurang dari 500g RM6)

TANAKA TAUNGGYI MAUK MAI ( LEMON ) 

Di Myanmar, thanakha digunakan sebagai kosmetik semulajadi berabad lamanya. Thanakha boleh digunakan sebagai penghadang matahari semula jadi. Ia memberikan kelegaan daripada ruam panasyg biasa di kawasan tropika dan secara semulajadi menyerap minyak yang berlebihan & peluh daripada kulit. Ia juga menyejukkan kulit serta menjadikannya licin, putih & gebu. Campurkan dengan sedikit air bersih dan sapu ke muka.
Bahan-bahan Tanaka Taunggyi Mauk Mai:
• Thanakha
• Air
• Gliserin
• Asid sitrik
• Lemon
• Vitamin C
• Pengawet yg dibenarkan E211
• Pemutihan ejen E171

20130613

Bedak Tanaka Original From Myanmar | Murah!!

Assalamualaikum

PROMOTION AWAL RAMADHAN 2013!!

http://kni2907.blogspot.com/2013/07/promosi-ramadhan-bedak-tanaka-murah.html

update 10 Julai 2013
**************************************************
Beauty On9 Shop ada produk baru!!
produk hot.. panas.. panas..
panas macam pisang goreng panas tau..
memang sangat pisang goreng tau..
pukul 3 pagi pun ada orang whatsapp tanya kan pasal bedak Tanaka nie..
disebabkan permintaan ramai..
stock xdapat nak menampung keperluan..
so saya terpaksa buat pre order sebab stock belum dapat lagi..
sesape yang bak pre order boleh whatsapp 0136438500 /pm inbox Beauty On9 Shop ye..
pre order with full payment saya akan terus pos bila dah sampai stock..

nie la bedak Tanaka 


bedak Tanaka yang Ku jual original dari Myanmar.. bedak yang sama macam ND punya.. jangan risau.. yang beza sticker je..

sesuai untuk lelaki & wanita.. dewasan & kanak-kanak..

Tanaka powder diperbuat daripada kayu tanaka yang sgt berkesan utk semua jenis kulit (berjerawat,sensitif,normal,berminyak)
Tanaka Powder adalah produk 2 dalam 1 iaitu boleh dijadikan BEDAK SEJUK atau FOUNDATION. Bedak ini berbau lemon.

-Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan

harga semalam..
1 RM 25 free postage..
2 RM 50 free postage + free gift..
 untuk Sabah & Sarawak tambah RM5

harga terbaru untuk 40g (12 Jun 2013)
Semenanjung
1 RM 23 free postage
2 RM 45 free postage
Sabah & Sarawak 
1 RM 23 + postage RM3
2 RM 45 + postage RM 3

*free gift gantikan dgn harga promosi.. hehe*
boleh whatsapp 0136438500
pm page Beauty On9 Shop

terdapat juga VCO Softgel Catalyst, Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy & Kek Lapis Sarawak.. jom like page Beauty On9 Shop for special price!!

20130611

Bedak Sejuk Tanaka | Murah!!!

Assalamualaikum

PROMOTION AWAL RAMADHAN 2013!!

http://kni2907.blogspot.com/2013/07/promosi-ramadhan-bedak-tanaka-murah.html

update 10 Julai 2013
**************************************************
hari nie Beauty On9 Shop ada produk baru!!
produk hot.. panas.. panas..
panas macam pisang goreng panas tau..

Bedak Sejuk Tanaka in da house!!!
tak tau bedak sejuk Tanaka?? bedak yang Nora Danish guna tu.. meh sini tengok gambar

nie la bedak Tanaka yang ND guna..

cantik kan kulit ND lepas guna bedak Tanaka nie.. siapa tak nak kulit macam nie kan..


bedak Tanaka yang Ku jual original dari Myanmar.. bedak yang sama macam ND punya.. jangan risau.. yang beza sticker je.. bedak Tanaka Tate dah out of stock.. Ku dah email dorang..

sesuai untuk lelaki & wanita.. dewasan & kanak-kanak..

Tanaka powder diperbuat daripada kayu tanaka yang sgt berkesan utk semua jenis kulit (berjerawat,sensitif,normal,berminyak)
Tanaka Powder adalah produk 2 dalam 1 iaitu boleh dijadikan BEDAK SEJUK atau FOUNDATION. Bedak ini berbau lemon.

-Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan

harga semalam..
1 RM 25 free postage..
2 RM 50 free postage + free gift..
 untuk Sabah & Sarawak tambah RM5

harga terbaru untuk 40g (12 Jun 2013)
pre-order
Semenanjung
1 RM 23 free postage
2 RM 45 free postage
Sabah & Sarawak 
1 RM 23 + postage RM3
2 RM 45 + postage RM 3
*free gift ganti dengan harga promosi*
boleh whatsapp 0136438500
pm page Beauty On9 Shop

terdapat juga VCO Softgel Catalyst, Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy & Kek Lapis Sarawak.. jom like page Beauty On9 Shop for special price!!

20130610

Kek Lapis Sarawak

Assalamualaikum..

sihat readers?? hee..
curi-curi masa update blog sket.. exam fever dah start da hari nie kat UKM..
my 1st paper 12hb nie.. wish me luck tau!!
final exam for the final year.. gonna miss exam fever.. aaaaa!! sedih plak rse.. sobsobsob..

puasa pun dah tak lama lagi kan..
ada lg 29 hari.. tak sabar tak sabar tak sabar~

ohh ya.. nak bgtau nie.. Beauty On9 Shop ada jual kek lapis Sarawak.. sangat sedap tau.. kek lapis nie orang Sarawak yang buat tapi tinggal di Selangor..
sesape yang nak membeli atau order untuk raya nanti boleh la pegi ke Beauty On9 Shop untuk tgk jenis-jenis kek lapis yang dijual.. harga sangat berpatutan..
untuk raya pun boleh order.. 50% deposit.. tempahan untuk raya sehingga seminggu sebelum puasa..
rugi tau tak cuba.. seriusly sgt sedappppp~

untuk pertanyaan boleh whatsapp/sms 0136458500







 


 Pek percubaan.. Kami akan sertakan 4 jenis kek yang popular di musim Perayaan

SET A

- kek lapis blueberry cheese
- kek lapis tembikai
- kek lapis Massam Manis
- kek lapis Lapis India

Set B

- Kek lapis blueberry cheese
- Kek Lapis mami jarum
- kek lapis oren chip
- kek lapis coklat rice

 

**************************************************
jom like page Beauty On9 Shop untuk harga yang terbaik bagi VCO Catalyst & Vitamin C 1000mg Pharma Pahang..

20130605

Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy Murah!!

Assalamualaikum..

Beauty On9 Shop telah memasukkan 1 lg produk yang berkesan untuk kesihatan..
saya memang pengguna setia Vitamin C Pahang Pharmacy..
InsyaaAllah berkesan


jangan risau vitamin nie mendapat kelulusan



Antara fungsi VITAMIN C 1000MG dari keluaran PAHANG PHARMA (NO KKM :MAL06051404X) ialah :

* Menghaluskan & melicinkan kulit secara menyeluruh
* Megecilkan pori2 kulit
* Menaikkan seri muka
* Memberikan warna kulit yg sekata & cerah
* Melembabkan kulit secara menyeluruh satu badan
* Memulihkan rekahan pada tumit kaki & siku
* Merawat jerawat di wajah & badan
* Mengurangkan jeragat pada muka
* Melindungi daripada pembekuan darah & lebam.
* Mengurangkan parut jerawat & kesan luka
* Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu
* Meningkatkan imuniti badan, kurangkan jangkitan selesema
* Membantu mengurangkan tahap kolesterol & tekanan darah tinggi
* Mengurangkan gejala-gejala lain alergi
* Meningkatkan penglihatan
* Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih
* Membantu sistem peghadaman
* Amat sesuai untuk Orang yg mempunyai masalah resdung.
* Ibu mengandung juga boleh amalkan.
* Boleh menambahkan susu badan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak

Vitamin C juga membekalkan vitamin yang mencukupi untuk badan disamping mnghilangkan parut jerawat serta memutihkan, lembabkan kulit.

KEBAIKAN VITAMIN C:
-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema
-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut
-Anti penuaan dan anti kedut
-Mengatasi masalah resdung dan alahan
-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar
adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi
-Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran, jangkitan serta meningkatkan imuniti
-Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis
-Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka dan pengeluaran hormon anti-stress
-Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi
-Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya
-Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas
-Membantu tubuh menyerap zat besi yang berlebihan, berguna dalam rawatan anemia
-Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah dan menurunkan paras kolesterol dalam darah
-Merawat jangkitan saluran kencing
-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
-Dijual hanya oleh pengedar sah sahaja, Jangan takut atau ragu dengan Vitamin ini

Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.

SANGAT SESUAI UNTUK:
*wanita dan lelaki,umur 12 tahun keatas
*ibu mengandung
*ibu yang menyusukan bayi (menambahkan air susu)
*boleh diambil ketika haid
*mereka yang mengambil supplement kolagen dan glutathione (mengoptimumkan fungsi dan serapan bahan tersebut oleh badan)
*mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit
*perokok (mengurangkan penyerapan nikotin)
*mangsa kemalangan yang cedera/pembedahan, melecur

CARA PENGAMBILAN:
-Telan 1 biji tablet vitamin C setengah jam selepas sarapan atau sebelum tidur.
-Amalkan minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin serta membolehkan penyerapan vitamin secara optimum oleh badan.

KANDUNGAN SETIAP TABLET:
sodium ascorbate - 563mg
calcium ascorbate - 605mg
vit c - 1000mg
zinc - 5 mg
citrus bioflavonoids standardized extract - 100mg
hesperidin - 30mg
rutin - 50mg
grape seed extract - 5 mg
rosehip fruit extract - 5mg

pm/sms/whatsapp 0136438500 for best price~

20130604

Rumpai Laut Tiada Kolagen.. TETAPI

Perbincangan oleh Prof Madya Dr Suhaimi Yasir (Ketua Pengarah Unit Penyelidikan Rumpai Laut Sabah,UMS) & Hardiyanti Nirwan Ben (Penganalisis Saintifik & Pembagunan Perniagaan TPM Biotech) di Wanita Hari Ini (WHI) TV3.

Dalam perbincangan mengatakan tiada kolagen di dalam rumpai laut ini. Dari segi sains kolagen adalah komponen protein polimer maknanya bahan asasnya adalah protein. Jadi tidak sama dengan bahan asas dalam rumpai laut kerana strukturnya terdiri dari karbohidrat.

Tetapi rumpai laut ini tinggi dengan serat, protein, mineral, Asid Amino di mana peranan protein & Asid Amino ini membantu dalam menambah baik kolagen yang sedia ada dalam tubuh badan kita. Secara tidak langsung bila kita makan rumpai laut ini sendiri dapat menambah baik kolagen dalam badan dan itu membantu dari segi struktur kulit yang cantik, keanjalan dan sebagainya.

Rumpai laut diistilahkan sebagai organic vegetables, juga mengandungi fibre & potassium yang tinggi. Rumpai laut ini digunakan untuk makanan untuk kecantikan dan juga untuk kesihatan. 

Dalam satu penyelidikan dan kajian menggunakan haiwan iaitu tikus. Kesannya adalah positif. Di mana tikus ini diletakkan kolestrol yang tinggi dan apabila disuntik dengan rumpai laut ini taraf kolestrolnya menurun. 

Rumpai laut ini penuh dengan mineral, zat, protein dan vitamin (B,C,D,E,Antioksidan) dapat membantu dalam masalah kulit dan juga ekzema. Jika amalkan dan makan hari-hari boleh mengekalkan kandungan kolagen dalam badan yang menyebabkan kulit tegang dan sebagainya, dan memang telah terbukti. 

Rumpai laut ini adalah bahan organik dan selamat digunakan. Bak kate Prof Madya Dr Suhaimi Nasir boleh diambil selame-lamenye takde masalah :-) Menggunakan rumpai laut adalah semestinya pilihan yang bijak. Kerana ianya 100% bahan semula jadi dan harganya berpatutan

Menurut  Dr Hamid Arshat, pakar sakit puan atau dalam bahasa kedoktorannya Obstetrik dan Ginekologi (O&G) dalam status nya mencadangkan beberapa garispanduan untuk pecah lemak & kuruskan badan "makan seaweed sebagai sumber iodine dan antioxidants"



Rumpai Laut Asli Sabah

purple RM10/100g
kuning RM8/100g

postage RM6

VCO Catalyst
RM 39.90 + postage RM 6

do like my page BeautyShopOn9 or sms/whatsapp 0136438500 for special price!!

20130522

Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst | Testimonial

Assalamualaikum~

dah lama tak update blog.. nie pun curi-curi update blog kejap..
bulan 5 nie sangat-sangat busy..
nak kejar date line utk hantar draf thesis/final year project..
doakan tau tahun nie konvo.. aamiin~

time busy& stress nie selalu tido xcukup.. pukul 3/4 pagi baru tido..
bangun subuh then sambung buat thesis pastu siap g class..
dah macam zombie dah rse.. hehe
tapi..tapi kan.. tido xcukup pun dlm class xrasa ngntuk pun..
still dapat focus lg..
lepas class tido pun 1 jam je ptg.. malam berjaga sampai pagi..
alhamdulillah tido pukul 3/4 pg still senang nak bangun subuh..

nak tau sebab ape??
jeng..jeng.. jeng~


sebab saya makan VCO Catalyst!
tiap malam sebelum tido..
perut nie pun mcm da terbiasa.. kalau malam tak makan vco mesti rasa nak guling-guling lapar..
makan je vco terus diam je dia.. haha..

PENTING!!
jerawat stress xmembesar.. haha
jerawat time-time stress nie la dia nk keluar tapi sapu je vco terus terbantut tumbesaran dia..
pastu yang best kte je dpt rasa jerawat tu org xnmpak pun..
sy anti dgn jerawat!! 
alhamdulillah kulit muka sy jenis jerawat susah nak naik..
tapi sejak makan vco kalau naik pun xsempat besar..
sapu je hari-hari sampai hilang & xde parut pun..

cantik & hensem..
sini nak bagi tau sikit..
bulan May nie Catalyst buat promotion!
10% discount..
so tinggal RM36 jer~
apa lagi jom la beli.. kita sihat, cantik, kurus dan bertenaga..
rugi tak cuba time promosi nie..

nak tau details lg banyak sms/whatsapp me 0136438500..
akan di reply laju-laju.. hihi


20130428

Virgin Coconut Oil (VCO) Catalyst | Khasiat & Kebaikkan

Assalamualaikum..


Opening Promotion!!
Opening Promotion!!

ada 2 hari saja lagiiii...
cepat-cepat grab harga promotion..

untuk semenanjung Malaysia
1 botol VCO Catalyst RM 38 SAHAJA
Postage RM4

Sabah/Sarawak
1 botol VCO Catalyst RM42 SAHAJA
Postage RM7

Jimat RM 1.90 untuk VCO & RM2 untuk postage

CEPAT-CEPAT sebelum 1 MAY 2013


Antara Khasiat & Kebaikkan VCO Catalyst
1. mengurangkan kadar kolestrol
2. mengawal kencing manis
3. tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
4. tubuh tahan serangan penyakit
5. mendapat keanjalan & kelembutan kulit
6. pertumbuhan rambut lebih baik & kelemumur akan hilang
7. terhindar dari gejala alahan
8. keadaan berdengkur akan hilang

sesuai untuk semua peringkat umur, lelaki & wanita kerana 100% natural product

kindly pm me / sms / whatsapp 0136438500 for more details..

more info like page Beauty On9 Shop

20130427

Tudung Bawal Plain Murah!!

Assalamualaikum..

nak tanya ada tak yang berminat dengan tudung bawal plain Kangaroo??



RM7 sehelai.. murah kan??

Postage RM6(SM) RM10 (SS) untuk setiap pembelian..
beli banyak pun postage RM6 je untuk semenanjung..
RM10 untuk Sabah/Sarawak

boleh pm fb untuk order ataupun sms/whatsapp 0136438500

20130425

Virgin Coconut Oil: A Possible Cure For AIDS?

Assalamualaikum..

nak share something yg bermanfaat.. 


Coconut, the tree of life, indeed has many secrets up its sleeve.  Unrefined and cold-pressed or simply virgin, coconut oil is being rediscovered because of its immense medicinal and curative properties for many diseases, and it is steadily regaining its rightful position in the world of oils. For generations, the oil is produced by Southeast Asian countries, notably, the Philippines. A recent discovery for this pure oil is its capability to retard the spread of the Human Immunodeficiency Virus (HIV) in the body. Aside from HIV, coconut oil also fights other common viruses.

For many years, coconut has been much maligned in the North America because of business competition which favored polyunsaturated fats such as corn, canola, soybean, and sunflower oils. However, Dr. Ray Peat, an American endocrinologist, found that “unsaturated fats block thyroid hormone secretion causing the body to slow down its metabolic rate. When metabolism is depressed, the body’s tendency is to build deposits of high-fat fats which encourage weight gain.” Vegetable oils were used as an alternative to animal fats, but little did the industry know that there is still healthier oil under their eyes.

Dr. Conrado Dayrit has studied the benefits of coconut oil for the last two decades and isolated its effects to several viruses. Coconut oil has lauric acid in it, and this medium chain fatty acid is converted into monolaurin when it is taken into the body. Dr. Dayrit says that “(m)onolaurin is used by human or animal to kill the lipid-coated viruses such as HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, and other pathogenic bacteria like listeria monocytegenes infesting dairy cattle and poultry and helicobacter pylori that causes peptic ulcer.” The fatty acids present in the virgin coconut oil attack the lipid (fat) coat of certain viruses and bacteria that inhibits their growth and destroys them.

This discovery has caused quite a stir in the medical community – on how an obscure palm fruit can be the cure for the progression of HIV positive patients to AIDS. Dr. Dayrit’s study of 15 HIV positive patients proved that over a period of six months, the viral count in their body has gone down considerably.

Aside from this virus-fighting capability, virgin coconut oil is also known to be a “natural fat burner.” The medium chain fatty acids are readily absorbed into the body and replaces bad fats and cholesterol. Moreover, virgin coconut oil is an energy booster because once it is ingested, it goes directly to the liver for processing, rather than go to the bloodstream like normal fats would do.





Special Promotion until 30 April 2013

Only for Catalyst VCO Softgel
 RM38 + RM 4 postage (1-2 items) for semenanjung
RM42 + RM7 postage (1-2) items for Sabah/Sarawak
3 items & ke atas FREE POSTAGE..

pm me or sms/whatsapp 0136438500 for more details =)

like Beauty On9 Shop for more detail..

20130422

Lauric Acid ??

INFO!! Tahukah anda..

Asid laurik adalah asid lemak rantai sederhana yg kaya dalam minyak kelapa & dianggap bertanggungjawab untuk kebanyakkan manfaat-manfaat kesihatan. Minyak kelapa adalah kira-kira 50% asid laurik. Satu-satunya sumber semulajadi lain yg kaya dengannya ditemui dalam susu ibu. 

Dr. Jon J. Kabara. PhD. & Profesor Emeritus Universiti Michigan State, mengatakan, "Tidak pernah dalam sejarah manusia ianya begitu penting untuk menekankan nilai minyak-minyak laurik. Lemak-lemak rantai sederhana dalam minyak kelapa adalah serupa dengan lemak-lemak dalam susu ibu & mempunyai kesan-kesan nutriseutikal yg serupa". 

Dr Mary Enig, seorang pakar pemakanan/ahli biokimia & salah seorang dari pakar terbaik dunia tentang lemak & minyak mengatakan "Kira-kira 50% dari asid lemak dalam lemak kelapa adalah asid laurik. Asid laurik adalah asid lemak rantai sederhana yg mempunyai fungsi bermanfaat tambahan iaitu dibentuk menjadi monolaurin dalam tubuh manusia/haiwan.

Monolaurin adalah monogliserid berciri antivirus, antibakteria, dan antiprotozoa yang digunakan oleh manusia atau haiwan untuk memusnahkan virus-virus berselaput lipid seperti HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, berbagai bakteria patogenik termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori, dan protozoa seperti giardia lamblia. Beberapa kajian juga telah menunjukkan sedikit kesan antimikrob asid laurik bebas."


Special Promotion until 30 April 2013

Only for VCO Softgel RM38 + RM 4 postage (1-2 items) for semenanjung & RM42 + RM7 postage (1-2) items for Sabah/Sarawak
3 items & ke atas FREE POSTAGE..

pm me or sms/whatsapp 0136438500 for more details =)


20130421

Khasiat & Kebaikan Virgin Coconut Oil (VCO)

Ada mslh jerawat? Parut? Selulit? Brt bdn tak stabil? Nak hamil?
Produk ni overall untuk sihat dan cantik.

Minyak kelapa dara adalah minyak yang 100% asli diproses tanpa penggunaan haba atau kimia..

Vco softgel boleh sapu+makan



Khasiat dan kebaikan:

1. Kecantikan luaran

- Mengurangkan berat badan, menghasilkan tenaga segera.
- Jika disapu pada kulit : 
*mengurangkan parut,
*mengurang jerawat,
*mengurangkan selulit,
*mengurangkan infeksi, 
*menjadi lembut, 
*mengurangkan kering dan kendur, 
*mencegah garis-garis halus.
- Memberi perlindungan sinaran ultraviolet.

2. Kesihatan dalaman

- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
- Membaiki pencernaan dan pnyerapn vitamin2 dn asid amino.
- Mengurangkan stress pada pancreas dan sistem.
- Melancarkan pengaliran glukosa.
- Menguatkan tulang dan gigi.
- Mencegah risiko sakit jntung.
- Mencegah atherosclerosis, strok dan menurunkan tekanan darah tinggi..

3. Membunuh Bakteria, virus dn kulat

4. Membantu hubungan suami isteri

- Menyegarkan dan merawat kulit menjadi tegang
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai pelincir
- Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan)
- Amat baik bagi mengatasi masalah monopous wanita

5. Meningkatkan daya tahan tubuh

Kesan segera:

- Melegakan pernafasan
- Melawaskan pembuangan air kecil dan besar
- Meningkatkan kadar metabolisme
- Membunuh bakteria
- Mengurangkan mudah lapar
- Mengurangkan lemak badan
- Mengurangkan serangan sakit jantung
- Mempercepat penggantian sel-sel mati dengan yang baru

Special Promotion until 30 April 2013



Only for VCO Softgel RM38 + RM 4 postage (1-2 items) for semenanjung
RM42 + RM7 postage (1-2) items for Sabah/Sarawak
3 items & ke atas FREE POSTAGE..
kindly pm me or sms/whatsapp 0136438500

jom like
 https://www.facebook.com/BeautyShopOn9 
for more info!!

20130420

VCO Catalyst

Assalamualaikum..

Apa Itu VCO?


Minyak Kelapa Dara (VCO) adalah minyak kelapa yang diproses tanpa menggunakan haba atau kimia dan menyimpan pelbagai khasiat yg tidak diketahui umum. Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an lg. Pakar-pakar merumuskan bahawa kandungan yg terdapat dalam kelapa yg dipanggil lemak tepu dapat memberikan kesan positif kepada kesihatan manusia. Penduduk Kepulaun Pasifik menjadikan kelapa sebahagian besar pemakanan harian sebab itulah mereka begitu sihat dan mempunyai ketinggian yg begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung & kanser.

Kandungan Asid Lauric dalam minyak kelapa dara (VCO) adalah "medium chain fatty asid" yg mempunyai tambahan fungsi yg amat baik & berguna untuk membentuk monolaurin di dalam tubuh. Monolaurin adalah bersifat antiviral, antibakteria dan antiprotozoal.

Cepat Grab 1 sebagai supplement harian.. boleh makan & sapu pada kulit yang bermasalah..

Special Opening Promotion until 30 April 2013


Only for VCO Softgel (60 Softgel)
RM38 + RM4 postage (1-2 items) - Semenanjung Malaysia
RM42 + RM7 postage (1-2 items) - Sabah/Sarawak
3 items & ke atas FREE POSTAGE



~Stay Healthy & Beauty~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...