20110120

luahan ketidak puasan hati

assalamualaikum

ramai yang komen-komen picture ku ngn player bola sepak Malaysia kat FB ku..
yang paling panass sekali picture KU dengan ASRARUDDIN PUTRA..
sebab sangat dekat..macam2 dorang komen..

ade yang siap pos kat wall lagi..tak kesah pun..
ada yang jelez dengan ku..ada yang tak suka..
tapi yang agak kesah la kan jangan la cakap yang tak patut kat die..
ku akui gambar tu too close..de yang cakap mcm orang couple yang snap pic berdua..

kalo orang yang couple snap pic berdua orang akan cakap

"owh..sweetnye.."
"semoga berkekalan"
"romantiknye.."
"secocok la.."

nape orang tak cakap

"amboi..rapatnye.."
"amboi yang mamat tu menggatal nampak"
"amboi pempuan tu gedik je nak amik gambar dekat2"

ku tau memang dekat tapi ku xde niat pun nak snap pic terlalu dekat mcm tu..
jujur ku cakap niat juz nak bergambar je..
maybe gaya kitorg posing tu menampak kan mmg dekat giler dah tersentuh yang xpatut kan..
tapi kitorg xbersentuhan pun..sebab lengan baju die colour hitam..baju tudung ku pun colour hitam so nampak macam rapat..

tapi xpela..

macam my sis cakap (kak dila)
kita xdapat nak puaskan hati semua orang..
ada yang suka ada yang tak suka..

so ku nak mintak maaf la bagi sesiapa yang xsuka gambar tu..
or fikir ku nie terlalu sosial sampai xjaga semua tu..
up to u la..
ku xboley halang sesiapa untuk berfikir & kritik..
ku terima seadanya setiap teguran..


mengundang pelbagai persepsi


nape orang tak komen kat pic nie??
sebab berempat??


kalo gambar berdua macam nie mesti ade yang komen kan..

pape pun semua terletak kepada cara pemikiran seseorang itu..
lain orang lain cara untuk berfikir..
ku just tak nak orang cakap yang tak betul sedangkan mereka tidak ada di tempat tersebut..

p/s: maaf sekali lagi kalo ada yang tak suka..ku xdapat puas kan hati semua orang..

25 comment:

LittLeMyRsHMaLLoW said... Reply

alamak ! jeles !
mana Muslim ? hehe~
alaa...wak.....
dulik kn kata-kata mereka...
kite tahu ape yg kite buat kn...
=)

Amalina Azlan said... Reply

haih manusia2, ade je yang tak puas hati. sabar ye ku. mulut orang, kite tak leh nak tutup. anyway, suke la tengok gambar ku. bersih je muke. hehe

Nur Areefah said... Reply

jika dalam sehelai kain putih, tentu kita nampak titik hitam walaupun setitik.anggap orang yang tegur kita tu sayang kita, dan dia nak yang terbaik daripada kita.
kalau kita berfikiran positif apa yang orang cakap, tentu kita takkan ada perasaan ingin mempertikaikan apa yang orang tegur. org hanya akan kritik apa yang dia nampak je, sebab tu je dia nampak, dia tak nampak yang sebaliknya. and one more thing sebab tu kita dilarang membuka pintu fitnah. sebab semua tu akan memberi kesan kepada diri kita. apa pun, be strong ye! :) plus, mgkn sebab jelous :P

latest entry : jangan tunggu daku

Mohd Nazrin said... Reply

sabar...sgala bnda mmg akn dikritik punya...x kira baik or buruk...personaliti setiap org berbeza...dr personaliti lh akn mencipta mindset n pmikiran yg berbeza...mungkin ade yg kritik sbb bnda yg baik...n sbb bnda yg x baik...xpe..trima yg seadanya, n pliz...jgn salahkan diri awk tu k...ur not wrong...others also not wrong...theres nothin wrong coz its only a picture n people mindset bout it...:)

liyana said... Reply

sbr yer my sis..mulut org kite x leh nk tutup..
klu kt fb..tgn org kite x leh nk sekat dieorg mnaip..
so bersbar..think positive..
jgn biarkn ia mghantui hari2 indah anda yg sterusnye..
rindu kamoo!

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi said... Reply

haha...diorg jeles die x dapat ambik pic dgn player Malaysia 2....hoho...ntah pahape prangai...ble jeles mula la kte mcm2...ce kalo die lak yg dpt b'gmbr cm2....kompem2 die ske nye la....lek je ku...

Nieylicio Kerolicio said... Reply

kalo da bersentuhan mmg la dekat..
we already know it if we are muslim..
always think positive.. ^__^

*reminding myself*

niesz said... Reply

biar org nk kate ape..mulut org mmg susah nk tutup..yg penting kite tau niat kite.. :)

ku izzati said... Reply

LittLeMyRsHMaLLoW

alamak awk..jgn jelez!!
Muslim xde la..safee pun xde..hehehe...sy xkesah dorg ckp pasal sy..tapi agak kesah ble asra jd mgsa sdgkan die juz nk snap pic ngn sy je..

ku izzati said... Reply

naa

ala naa ku xkesah pun dorg nk ckp..mmg betul ape dorg ckp..tp jgn libatkan asra..sbb die juz nk snap pic ngn ku ats permintaan ku je..bukan nk amik kesempatan..
btw..muka da comot mcm 2 naa ckp bersih??hehehe

ku izzati said... Reply

Nur Areefah

efa..ku terima teguran dorg sbb dorg syg kwn dorg kan..btw efa..thanks tau..maybe terlalu ikot perasaan sgt..

ku izzati said... Reply

Mohd Nazrin

tq awak..sy xsalahkan sesape pun..sy terima teguran dorg..tapi part yg ckp xsepatutnye kpd plyer tersebut xdpt nk di terima..

ku izzati said... Reply

liyana

tq akak!! mmg la..adk xkesah dorg nk kritik adk pun..sbb dorg knal adk..tapi utk kritik org yg dorg xknal mmg xptut kan..kalo asra bce tak ke jadi isu nanti..ssh kan..sebab adk die yg d salahkan..
miss u too sis..

ku izzati said... Reply

gEnEraL aRe-yiE aL-BaNjaRi

maybe la kan..nak buat mcm mne..mcm awk ckp la..kalo dorg bergambar mcm 2 maybe xnmpak slah nye kan..btw tq for ur coment..

ku izzati said... Reply

Nieylicio Kerolicio

yupz..alwayz think positif bout others ^^

ku izzati said... Reply

niesz

yupz..mmg la..tapi sebab kte mulut dorg nk terbuka kan..
lain org lain cre fikir..juz think positif bout them..

sayasayangkamuhamim (: said... Reply

i hit ur nuffnang !^^

bukan photographer said... Reply

sabo jela..nak buat macamne..laen orang laen fikiran

misSbLurRy said... Reply

just be ur self..
lantak ape depa nak ckp wei....

jeles sbenarnye....
ahahahah...

aku byk je pic rapat2....xde niat kat ati pon nak gatal or gedik...cuma bila kita bergambar kita x sedar serapat 2..kan kan kan....

A'IM said... Reply

pelajar upm bukan..

ku izzati said... Reply

bukan photographer

nga bersabar la nie..hihihih..

ku izzati said... Reply

misSbLurRy

a'ah..betul 2..kte xperasan pun..

ku izzati said... Reply

A'IM

student UPM??spe??

KimiCnoL said... Reply

ish3...

ku izzati said... Reply

cnol!!
npe???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...