20110117

aktiviti weekend PART 1

assalamualaikum

15 & 16 adalah weekend yang best..
xnyesal la join program KARISMA..
KARISMA bermaksud Kumpulan Rakan Siswa Malaysia..
program yang ku join ialah PERTIWI 2011 BERSAMA KOMUNITI DI SELANGOR..
banyak aktiviti yang ada..

pagi 15 JANUARI 2011
aktiviti 1st kitorg sampai kawad kaki..
laporkan jumlah ahli then kitorang masuk dewan untuk aktiviti Cabaran Minda 1Malaysia dengan belia2 kawasan Batang Kali..
game nie mcm board game yang lain la juz versi giant je..hehehe..
ada 4 group..merah..biru..hijau..kuning..
ku group hijau..
setiap group de ahli lembaga pengarah syarikat..pengurus hartanah..akauntan..pengurus saham..ketua kumpulan..pengurus emas..sorang sebagai penanda kat board game tu..ku pengarah syarikat (nie pun nk gtau..ish2) ..
game nie nak menguji sejauh mana kita dapat menguruskan syarikat..kemahiran membuat keputusan & strategi pengurusan & kerjasama antara ahli kumpulan..

dalam game nie kitorg kena complete kan 3 task
1.mengumpul pendapatan terbanyak
kalo kite dah beli tanah atau kilang kte akan dapat income bulan2..so income nie akan dikira..duit dalam bentuk cash xdikira walaupun cash kite banyak tapi monthly income sikit..

2.mendapatkan kunci 1 Malaysia
nak dapatkan kunci nie kitorang kena jawab soalan berdasarkan 8 nilai Aspirasi 1 Malaysia..so kena kumpulkan kelapan-lapan nilai tersebut..dah dapat kunci nie kitorg boley gerak kemana2 saja tempat atas board tu..

3. membayar pinjaman modal
pinjaman modal yang di berikan sebanyak RM5000 setiap kumpulan..apabila dah berjaya bayar pinjaman kumpulan tersebut akan dapat kon kehidupan..dengan kon nie kumpulan tersebut boley memiliki seberapa banyak nilai Aspirasi 1 malaysia..so peluang nak dapatkan kunci tersebut sangat cepat..

group ku dapat num 3..hehehe..
mane xnye xde sorang pun dak fak ekonomi perniagaan.. (alasan orang kalah)
pape pun sangat enjoy la main boley kenal rapat dengan semua orang..
gambar untuk aktiviti pagi xsempat nak snap sebab beg atas bus..so de gambar before kitorg bertolak ngn atas bus je..



masa tunggu bus..sempat lagi kitorg posing..


before bus gerak.. (ku nur izzati sedang syok sendiri..cepat tutup mata)


atas bus (tengok pun da tau..nak gak gtau..ish3..)


menuju ke destinasi pertama batang kali



banyak lagi nak story..
sambung next entry plak la eh..
nanti korang bosan plak (macam ade yang bce je)..

p/s: tak nyesal join program KARISMA nie..

18 comment:

mohd sasuke said... Reply

banyaknye aktiviti..mesti best sbab de bnda nk buat..=)

cekadak said... Reply

haaa..kan dah kate best en..
:D

mimi sya said... Reply

karisma mmg best~!^^,

Asy_raAf said... Reply

karisma under JIM/IKRAM ker???

nub said... Reply

waaargh..cam syokk jaa..hehe

ku izzati said... Reply

mohd sasuke

yupz..bley tambah keyakinan diri ble berdepan ngn org yg kte xknal

ku izzati said... Reply

cekadak

nie bukan camp yg kne paksa tu..

ku izzati said... Reply

mimi sya

yupz..karisma the best la..walaupun pun di ajar cra hidup yg sederhana..

ku izzati said... Reply

acap

xla..under JASA..Jabatan Hal Ehwal Khas Malaysia

ku izzati said... Reply

nub

mmg syok pun..

Novelgurl said... Reply

macam permainan saidina ke..hehhe

g@Ry DaNi@L said... Reply

wah.. looks interesting.. nak join skali buleyh? :P

Abhamz said... Reply

salam, semoga sukses dlm semua bidang yg diceburi...

ku izzati said... Reply

novelgurl

yupz..tapi more kepada pengurusan syarikat..saham...hutang..saham jatuh..mcm2 lagi la kaitkan dgn kehidupan..

ku izzati said... Reply

gary
boley2..tp pastikan u anda ade KARISMA la..

ku izzati said... Reply

abhamz

wasalam..insyaAllah..tq eh..

shahjiehan said... Reply

nk ikot~

ku izzati said... Reply

shah!!
jom2..ikot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...