20110201

aktiviti weekend PART 5

assalamualaikum

da lama nak update bout aktiviti weekend nie..
tapi terupdate mende lain plak..hehehe..

actually aktiviti untuk part 5 nie sgt best..
lepas kitorg buat aktiviti kat part 4..
petang tu after solat zuhur ngn lunch kitorg de aktiviti ziarah & explore race..
explore race nie 10 orang je handle..
yang lain buat aktiviti ziarah..
so KU join aktiviti ziarah..
pengalaman 1st nie tgk org susah..

aktiviti explorace..


picture tu sume ehsan kawan KU..
tq ye ^^

aktiviti ziarah..

dibahagikan kepada a few group..
nie yg group KU nye aktiviti..

nenek nie tinggal sorang2 je..
anak2 die xselalu dtg sbb dorang pun susah gak..

muka2 insaf ^^

nenek nie pun susah gak..
anak2 die tinggal ngan die..

aunty nie lumpuh sejak lahirkan anak die yg bongsu..
da 6 tahun da die sakit..
uncle juz keja kat ldg kelapa sawit..

banyak pengalaman yang KU dapat..
sebelum nie tengok kat tv je betapa orang tu susah.
tapi kekadang tgk pun macam xcaye je de orang hidup sesusah itu..
ble da depan mata baru tau..baru sedar..
memang ade orang yang sesusah itu..
tapi njoy..pengalaman 1st..sangat berharga!!
banyak yang KU dapat..

da habis ziarah kitorg lepak kat kawasan pejabat YB..
ada program Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah..
program nie bersama penduduk kg..

da penat ziarah swuh org belanja ice cream plak..hihihi

bergambar ngn Dr Fadzilah

nanti continue last part..

10 comment:

sissyira said... Reply

salam petang selasa =)

syira memang respect pada yang boleh joint program amal macam ni...

we belong together said... Reply

syok nye..teringin nak join actvt cani..at least, dapat gak mengingatkan kita supaya bersyukur dengan nikmat yang Allah kurniakan sekarang ni..ramai g manusia kat luar tu yang hidup susah ..ermmmm..

ku izzati said... Reply

sissyira

wasalam..
sbnarnye mmg nk sgt join..nak tmbahkan skill yg ade dlm diri..

ku izzati said... Reply

we belong together
betul2..bnyak yg Ku dapat..

Syafiq Rosli said... Reply

wah aktiviti komuniti yg bgus..

HAZWAN17 said... Reply

tahniah.anda memang seorang yang prihatin

ku izzati said... Reply

syafiq

yupz..memberi kesedaran..hehehe

ku izzati said... Reply

HAZWAN17

hehehe..baru nk memupuk sifat keprihatinan..

SYAFIQAH / S said... Reply

teringin nak join aktiviti aktiviti amal nie..tapi tak tau cmne nak join :(

ku izzati said... Reply

syafiqah~~
yeke??u xde ke program mcm nie??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...