20110107

semua emosi


assalamualaikum




nak cakap tentang assigment la malam nie..hahaha..baru ingat ada assigment!! (teruk betol kan??)..huhuhu..assigment pengurusan emosi..
disebabkan emosi selalu tak stabil so ku pun decide nak amik pengurusan emosi..dengan harapan emosi lebey terkawal..hahaha...

soalan assigment

senaraikan 5 situasi (bila/ keadaan mana) anda rasa gembira??

banyak tu 5 situasi..macam nak gtau je lecturer suruh baca blog ku nie..semua cerita ade..hahaha..tapi kang xdapat markah plak kan..

jawapan assigment versi blog!!

1) baca novel cinta
sangat happy bila part2 yang sweet2 je..gaduh2 manja..memang senyum je memanjang..tak caya??try la menghayati novel yang anda baca..kalo nak cerita yang santai-santai & sweet-sweet pilih la novel keluaran "kaki novel" dengan "hlovate"..sangat best sebab dari awal sampai ending sangat sweet je jalan cite die..

2) bila dapat pegi holiday
nie memang sangat happy sebab xduk umah je..hehehe..memang sah2 ku nie suka berjalan2..xkesah la kemana pun janji dapat jalan2..so otak nie kalo time cuti akan generate la kemana tuannye nak bercuti..

3) bila dapat apa yang nak
sape tak happykan kalo dapat ape yang dorang nak..lagi happy kalo cakap macam nie "ayah..along nak beli yang nie boley??boley la..plizz..nak jugak"..hahaha..ayah ku "erm..yela2..amik jela"..tapi sedey sangat bile xdapat ape yang nak!!

4) first time keluar dengan dia shopping
sangat-sangat happy..double triple happy la..sebab dia tak suka shopping tapi sanggup teman ku shopping..sanggup lepas class nak kuar ngn ku..sangat happy la..senyum sampai sekarang kalo ingat balik..thanks awak!!

5) bila dapat tengok bola dengan family
aktiviti wajib kot ble ada game yang best-best..hehehe..perkara wajib sokong team yang lain dari yang lain (chelsea tetap di hati oke)..rasa happy sebab rasa njoy je ngn family..ketawa bersama sebab ku la paling bising tengok bola..memori terindah!!

extra jawapan

6) bila dapat shopping
lagi2 time sale..memang semua nak beli..jadi excited terlebey time tu..da tak ingat da dengan sape keluar..selalu hilang didalam butik-butik baju..


anda pula bagaimana??apa memori yang buat anda happy??


p/s: semua nie versi blog..belum di edit kepada assigment yang betul lagi..hehehe..

4 comment:

Mohd Nazrin said... Reply

memori happy sy ek??

1. mendgr musik yg diminati...^^
2. tgk org happy...^^
3. buat keje msa tgh boring (keje yg dibuat msa tu mmg seikhlas hati) ^^
4. bersama dgn si dia msa dia msih hidup lgi...(how i wish i can turn times :(

nub said... Reply

lagi 1.. pukoi2 blog memembe..hehehhe

ku izzati said... Reply

nazrin!!sme2 la kte happy ^^

ku izzati said... Reply

nub!!tq sbb rjin pukoi2 sini..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...