20110204

KEJUTAN demi KEJUTAN


assalamualaikum

cuti-cuti nie ape aktiviti korang yer??
takkan lepak ngan assigment je kot..hehehe..
bagi korang ape aktiviti yang paling best bile korg balik umah umah??
bagi KU paling best
bila dapat spent time dengan FAMILY..

entry kali nie nk cakap kejutan hari nie..
(intro skit nye panjang)
ari nie dapat 2 kejutan..
bukan kejutan elektrik tau..

1st
on da way balik kampung nenek sedara..
kat PERLIS je pun..
masa on da way kitorg hampir accident..
sebab keta depan kitorg tetibe je break..
sedangkan xde pun keta kat depan tu..
dah tu ayah memang terus break la..
so slow la TERlanggar belakang keta brader nie..
hangin gak la KU..(tetibe jekan)
mana tak nye..
die masuk line kitorg then break mengejut..
brader tu minx ayah KU bayar..
memang tak la..sikit je kot..calar sikit je..
sebab mmg da stop time tu juz sempat kne skit je belakang keta die..
brader tu memang silap orang la..
nape KU cakap macam tu??
sebab ayah KU keja kat EON sbgai penasihat perkhidmatan..
so ayah suruh brader tu g EON esok..
tgk bape kena bayar..
sorry la brader..lu salah orang eh..
hahaha
sempat la KU turun nyebok2 time ayah KU nga cakap ngn brader tu..
kecik besar je tengok brader tu..
(terlupa snap pic..tapi brader tu de la snap pic)

2nd
da sampai kampung..
kitorg sampai tgh hari..
so mama prepare nk siang ikan keli..
tok su sibuk siapkan bahan untuk masak..
KU g kedai belikan barang..
masa on da way balik nampak mama,ayah ngn aunty sibuk kat belakang umah..
siap ngan paip air lagi..
ku yang memang suke nyebok nie pun join la tengok ape jadi
(sedar plak diri kan)
rupanye sepupu KU yang darjah 3 tu main api..
terbakar rumput kat belakang umah..
da la time skrg nie panas + berangin..
cepat je api tu merebak..
nasib de uncle ngn ayah..
cepat gak la di padamkan..
tu pun da sampai kwasan umah sebelah..
fuhh~~
KU pun tolong nyebok sikit2..
kena marah ngn tok su terus xjadi sibuk..
hahaha
(again xsnap pic sebab terlalu sibuk menyebok..)

2 peristiwa yang memberi kejutan..

pape pun untuk korang berhati-hati setiap masa yer

6 comment:

Novelgurl said... Reply

Assalamualaikum

Pljr U mesti wt assignment je keje..penatnya..aish..takut lak nk msok huhhu.

saraeisyabalqis said... Reply

hehe..
main api lagi..ish3..

eh..bukan laki tu ke yg brek mengejut??

ku izzati said... Reply

novelgurl~~

xsemestinye la..ikot musim gak..kekadang de musim bnyak assigment bnyak la..kekaang xde..so free la..

ku izzati said... Reply

saraeisyabalqis

itu la..terkejut kitorg..da la time tu berangin..

yupz..dat brader yg break mengejut..tapi brader tu cakap sbb kitorg yg langgar..

KONCO BLOGGY! said... Reply

gua nk hentak pale breder tu! haha.. terkejut x?? hehe

ku izzati said... Reply

konco
mesti la terkejut..skit lagi nk ke depan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...