20120326

abg angkat ke abg sayang

assalamualaikum

abg angkat ke abg sayang??

mana satu?? pilih-pilih.. haha
memula abg angkat.. "abg & adik"..
da lama2 terangkat-angkat ye dak??

"abg sayang" jadi nye.. huhu

bagi sesetengah orang maybe macam ok je boyfriend diorang ade adik angkat perempuan..
tapi tidak bagi sesetengah lagi.. rasa insecure..

kenapa insecure??

yelah.. bukan adik betul pun kan.. anytime boleh jatuh cinta..
muda pulak tu..
dah tu mesti nak manja-manja ngan si abg angkat tu kan..

feeling macam adik betul la kata kan.. haha

for me tipulah kalo girlfriend korang tak jeles bila korang dengan adik angkat korang..
for boyfriend memang terbaik untuk terus terang yang korang ada adik angkat..
sebab kalo tak bagi tau nanti macam-macam jadi.. susah nak jawab..
perempuan nie banyak tanya.. selagi tak dapat jawapan, jawab la korang sampai tahun depan.. haha

tapi kalo korang rasa dia akan fikir macam-macam bila korang bagi tau, then korang explain kat adik angkat korang tu baik-baik..

hope adik angkat tu faham la ye..
kalo tak faham tu baik la korang pilih mana yang korang sayang..

bagi sesetengah lelaki maybe fikir
"alah adik angkat je pun awk.. bukan sy cinta dia.. anggap adik je pun"..
ye cik abg..
memang la adik angkat je pun..
tapi kalo dah sikit-sikit adik angkat awak je..

dah tu makwe awak tu ape?? robot yg xde perasaan ke??

so masing-masing kena la mainkan peranan masing-masing..
dalam relationship nie bukan satu pihak je nak betul, mengalah & sebagainya..
kena give & take..
pastu terus terang..
yang paling penting try untuk memahami..


yang si adik angkat pun kena faham jugak..
abg angkat awak dah ade kekasih hati..
so awak tahu la apa yang sepatutnye awk buatkan..
kalo boyfriend awk wat macam tu kat awak mesti awak pun rasa sama macam kekasih hati abg angkat awak kan..


" kalau seseorang tu sayang kita.. tak akan ada yang kedua, ketiga, ke empat.. just the only one je.. if dah de skandal or orang kedua, ketiga, ke empat tu maknanye da tak sayang la walaupun dia cakap sayang.. "

just my opinion :)


1 comment:

hafiz hafizol said... Reply

Betul.. mula2 adik angkat. nanti adik sayang.. macam saya la.. errr.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...