20120326

EX vs NOW

assalamualaikum

just nak share something..

untuk pasangan yang sedang bercinta atau akan bercinta untuk kali ke seterusnya..
yang mana setia & ada jodoh dari 1st love tu ok la..

jangan membandingkan ex-ex anda dengan pasangan anda..

tak kisah la nak compare macam mana pun..
kalau boleh try to avoid it..
lagi-lagi cerita pasal anda & dia..
memang la makwe or pakwe korang akan layan je ape korang story kan..
mostly perempuan.. dengar je.. tapi dalam hati.. siapa yang tahu kan..
luar je senyum & mengiyakan je..
tapi dalam hati.. "tak suka pun nak dengar" "ok.. dia lagi bagus dari aku tapi nape tak terima je dia lagi"

tak salah pun nak cerita..
tapi mesti dengan cara yang betul..
kalau dah cerita macam still ex yang lebih baik dari pasangan sekarang macam mana tu..
tapi jangan la nak cerita keburukan ex plak ye..
complicated kan.. haha
lagi baik tak payah cerita..
tapi biasa la manusia memang ada sifat ingin tahu..
so cerita la seadanya..

"never compare the past with the present and future.. they might not be the same.. but try to accept the present and future in what they are.."

3 comment:

❤farahin,izzati❤ said... Reply

sy suke post ini, :))

shiema sufian said... Reply

betu;. jangan cuba samakan kerana manusia ni lain lain. kelemahan dan kelebihan di tempat yg berbeza.

aina ashaari said... Reply

yg lepas utk buat pengajaran :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...